Kip Tandoori met groenten

23 apr

tandooriWe doen een keer iets eenvoudigs. Maar wel erg lekker. Gewoon met Tandoorikruiden. Tandoori betekent kleioven, de traditionele manier om kip Tandoori te bereiden. Het is een Indiaas gerecht. Deze is een wat meer Europese variant  die niet in de oven wordt bereid, maar in een pan. En niet met kippenpoten, maar met kipfilet en groenten. Dat wordt ook wel kip Tikka genoemd. De smaak van Tandoori komt van verschillende kruiden, namelijk korianderpoeder, zout, fenegriek, komijn, kaneel, chili, peper, gember, oregano, knoflook, mosterd, laurier, nootmuskaat, kruidnagel, foelie en kardemom. En natuurlijk gebruik je yoghurt voor de typische wat zurige en romige smaak. En hoe komt de kip dan zo kenmerkend rood? Voedselkleurstof. In dit geval zit dat al door de kruiden. Dit zet je binnen een half uur op tafel. Lekker!

Ingrediënten voor 2 personen

1 kipfilet van 150 gram, in blokjes
2 theelepels Tandoorikruiden
1 stuk gember van 3 cm, geraspt
1 eetlepel tomatenpuree
100 gram geiten creme fraiche  (of volle yoghurt)
50 ml sojaroom (of kookroom)
250 bloemkool- en broccoliroosjes
basmatirijst voor 2 personen
zout, scheutje citroensap

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar 1 minuut korter. De rijst warmt namelijk straks nog mee in de saus. Kook de bloemkool- en broccoliroosjes in 6 minuten beetgaar. Snijd de kipfilets in bokjes van 2 cm en kruid ze met de Tandoorikruiden. Bak de tomatenpuree en de gember kort in wat olie. Voeg de gekruide kip erbij en bak ongeveer 5 minuten. Doe yoghurt en de room erbij en verwarm al roerend. Voeg dan de bloemkool, broccoli en rijst toe en laat nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en wat citroensap. Serveer direct. Garneer eventueel met bieslook. Eet smakelijk.

Tip: Tandoorikruiden kan je online bestellen bij oa. www.gekruid.com. Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken, zoals sperziebonen, ui, wortel of paprika. Met doperwtjes is het ook lekker.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: