mosterdzaad-dragon saus (bij doradefilet)

5 mei

Twee ongelofelijk heftige smaken: mosterdzaad en dragon. Maar wel twee die elkaar versterken mits je ze weet te verbinden. In dit geval met witte port en room. Mosterd en dragon hebben allebei een zure smaak. Daar moet dus iets zoets bij en iets wat zacht maakt, wat afzwakt. Deze saus was een experiment. Met succes. We aten het bij doradefilet, groene asperges en een puree van bataat en knolselderij.

Ingrediënten voor 2 personen

1 eetlepel mosterdzaad
1 theelepel gedroogde dragon
50 ml witte port
50 ml sojaroom
50 ml water
Zwarte peper uit de molen, zout

Bereiden

Rooster het mosterdzaad in een droge (kleine) pan. Blus af met de witte port en laat 5 minuten zacht koken. Voeg de dragon toe en de sojaroom en laat nog 10 minuten inkoken. Water erbij en 10 minuten verder laten inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. That’s all. Je hebt er maar een beetje van nodig. De rest gaat in een potje voor de volgende keer.

20140219-205104.jpg

Eén reactie to “mosterdzaad-dragon saus (bij doradefilet)”

  1. eetsnob mei 6, 2014 bij 20:27 #

    Dit is op Eetsnob herblogden reageerde:

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.