Amusetips

22 dec

amuse

De kast vol met amuse-servies? Dat is de basis, maar wat doe je ermee? Hieronder wat eenvoudige tips:

In het kleine witte potje: Makreelsalade
Pluk een gerookte makreel fijn en meng met mayonaise, kappertjes, fijngehakte zilveruitjes, een beetje dille en een scheut worcestershiresauce.

In het ovale glaasje: Wildbouillon
Maak het jezelf makkelijk. Koop een pot wildbouillon en kook deze een beetje in. Knip er wat verse bieslook door.

Op de lepel: Serranoham met krabmayomaise
Drapeer een dun plakje ham op de lepel en doe er een toefje krabmayonaise op: blikje krabvlees laten uitlekken. Mengen met wat mayonaise, citroensap en dille.

Op het lepelschaaltje: Roggebrood met gerookte forel
Snijd kleine vormpjes van een plak roggebrood. Beleg met een stukje gerookte forel. Maar af met gemalen roze peperbessen.

In het mini wijnglaasje: Lycheesap
Neem een blik lychees op siroop. Pureer met de staafmixer. Druk door een zeef. Doe er een beetje limoensap door en laat ijskoud worden.

In het blauw-witte schaaltje: Gevuld eitje eitje met garnaal
Kook het benodigde aantal eieren hard (half ei per persoon). Halveer de eieren, haal de dooier eruit. Prak ze helemaal fijn en meng met mayonaise en een paar druppels vissaus. Vul de halve eitjes. Garneer met een voorgekookte garnaal.

Fijne feestdage!

Eén reactie naar “Amusetips”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Amusetips – Recepten.KioskPlaza.nl - december 22, 2015

    […] Amusetips […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: