Romige milde curry

28 sep

Dit is een heerlijke curry met zelfgemaakte currypasta. Hierdoor kan je hem zo pittig maken als je zelf wilt. Deze smaakt heerlijk met knapperige papadums. En het is nog gluten- en koemelkvrij ook.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de currypasta
3 tenen knoflook
4 cm verse gember
1 rode peper zonder zaadjes
1 middelgrote ui
1 theelepel kurkuma
1/2 theelepel gemalen sereh
geraspte schil van 1/2 limoen
sap van de hele limoen
2 eetlepel rijstolie
2 eetlepels tomatenpuree
snuf zout

Voor de curry
150 gram bloemkoolroosjes
150 gram broccoliroosjes
150 gram kipfiletblokjes
2 limoenblaadjes
1 kaneelstokje
4 papadums
1 blik kokosmelk

Bereiden
Maal de ingrediënten voor de currypasta fijn in een blender. Kook de broccoli en bloemkool beetgaar in ongeveer 6 minuten. Fruit de currypasta op middelhoog vuur tot alle geuren loskomen (ongeveer 4 minuten). Voeg de kipfilet toe en bak 4 minuten. Doe dan de kokosmelk erbij met de limoenblaadjes en het kaneelstokje en laat op een zacht vuurtje alles nog 10 minuten pruttelen. Voeg nog zout naar smaak toe. Verwijder de limoenblaadjes en het kaneelstokje. Serveer met de papadums. Eet smakelijk!

2 Reacties to “Romige milde curry”

  1. G. Stuitje september 28, 2019 bij 20:27 #

    Hoi,

    Wat leuk dat er weer activiteiten zijn.

    Ga dit recept zeker uitproberen.

    Groetjes

    ⁣Gerard Stuitje

    BlueMail voor Android downloaden ​

    Like

  2. jane van der Voodt verwoord september 28, 2019 bij 20:27 #

    fijn dat jullie er weer zijn Ga de kerry volgende week maken thanks

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.