Konijn in Kriek met druiven

28 Okt

Ok, het is weer herfst. Zin in konijn. Maar hoe? Er zijn honderden manieren om konijn te maken. Er is echter maar 1 wet: lang laten stoven/sudderen en er moet zuur bij, anders wordt het vlees niet mals. Zuur vind je in wijn, azijn, maar ook in bier. Dus deze keer de konijn in dat ene flesje Kriek dat we nog in huis hadden. Aangezien we nog geen zin hadden in een hele zware (winter)smaak, viel de keus niet op de obligate pruimen en peperkoek, maar op druiven en spek. Extra zuurtje erbij voor de malsheid van het vlees (het werkt echt), vervolgens een zoetje, zoutje, pittigje. En dan kom je tot dit gerecht.

Ingredienten voor 2 personen

2 konijnenpoten
2 teentjes knoflook, fijngehakt
125 gram spekblokjes
1 flesje Kriek
3 dl kippenbouillon (van een 1/2 blokje)
2 sjalotjes, gesnipperd
2 kruidnagels
sap van een halve limoen
mespunt kaneel
10 jeneverbessen
12 blauwe druiven
15 roze peperkorrels (of 5 gekneusde zwarte peperkorrels)
vloeibare boter, zout, peper

Bereiden

Verhit de boter in een stoofpan (waar de konijnenpoten naast elkaar kunnen). Dep de konijnenpoten droog, bestrooi met peper en zout. Braad de poten rondom bruin in 5 minuten op hoog vuur. Haal de poten uit de pan, doe het vuur laag en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de spekblokjes en sjalotjes erbij en fruit een paar minuten. Blus af met het flesje Kriek en doe de kruidnagel, jeneverbessen, limoensap, kaneel en roze peperbessen erbij. Als het weer kookt doe je de bouillon erbij en de druiven. Konijn weer toevoegen en op laag vuur 2 uur stoven. Keer de bouten regelmatig. Voeg eventueel wat water toe als het vocht teveel is verdampt.

Als bouten na twee uur gaar zijn neem je ze uit de pan en houd je ze warm in folie. Zeef het vocht en kook het op hoog vuur een paar minuten in. Eventueel binden met klontjes boter of allesbinder. Konijn weer even warmen in de saus. Serveren met frites en salade.

Eet smakelijk!

Dit recept printen Konijn in Kriek met druiven

Advertenties

2 Reacties to “Konijn in Kriek met druiven”

  1. Nell Nijssen oktober 29, 2011 bij 20:27 #

    Bij het lezen van je recept, loopt het water me in de mond. Vroeger at ik wel konijn thuis. Mijn probleem is echter dat ik nu niet (meer) weet waar ik goede konijn kan kopen. Mag ik vragen waar jij konijn haalt en let je ook op wild of tam?

    Like

  2. eetsnob oktober 30, 2011 bij 20:27 #

    Beste Nell,

    Wij bestellen konijn (wild of tam, afhankelijk van het seizoen) bij de poelier, of halen het bij de groothandel Hocras.
    Ik weet niet waar in Zeeland je woont, maar net over de grens in het Belgische Boekhoute is een perfecte wildslager. Telefonisch bestellen en ophalen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: