Tomatensalade met hertenham en aioli

20 dec

Zeker zo rond feestdagen zie je ineens de meest bijzondere ingrediënten in de winkels. Wat dacht je van gele tomaten. De eerste gedachte is: die zijn niet rijp. Niet waar, ze zijn gewoon gekweekt op kleur. Volgens de groenteboer met een zeer frisse smaak. Volgens mij: gewone gele stevige tomaat. Wel leuk om iets mee te proberen. Het levert een mooi plaatje op. De smaak van tomaat gaat uitstekend bij wild, zeker in koude gerechten. Voor deze salade kozen we voor twee kleuren tomaten, hertenham en aioli. Lekker pittig als tussengerecht of voorgerecht. In plaats van Hertenham kan je ook kiezen voor gerookte kip of gerookte eendenborst.

Ingrediënten voor 4 personen

2 rode rijpe tomaten, in partjes, zonder iptjes
2 gele tomaten, in partjes zonder pitjes
1 ons hertenham (of gerookte kip of eendenborst)
1 rode ui

Voor de dressing

2 eetlepels mayonaise
twee teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiden

Snijd de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes. Meng met de plakjes hertenham en maak per portie een bordje op. Meng de mayonaise met de knoflook en de peterselie. Iets verdunnen met water. Schenk over de salade. Serveer op kamertemperatuur. Tip: bewaar tomaten op een donkere koele plek, maar niet in de koelkast; dat gaat ten koste van de smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: