Proeverij 8: Cecina de Leon con queso de cabra

25 jul

Echt een streekgebonden gerecht: cecina de Leon. Het is gedroogd rundvlees uit de provincie Leon, Noord-Spanje. Meestal is gedroogd vlees wat taai of hard, deze niet; heerlijk mals. Qua smaak lekker zoutig en nootachtig. Heerlijk dus in combinatie met gebakken geitenkaas. Ook niet zomaar een kaasje, maar echt een verse rauwmelkse geitenkaas die nog een beetje ‘loopt’. Samen een feest van smaak. Gespot in restaurant El Campanu in Llanes.

20120725-213845.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: