Koken met Taggiasche olijven

23 apr

zeebaars met Taggiasche olijvenJe hebt olijven en olijven. Deze zwarte olijven uit Taggia in Noord Italië zijn ongelofelijk lekker. En niet alleen bij de borrel, maar ook super om mee te koken.  Ze worden ingemaakt in zout water en zijn heerlijk mals en zacht. Heeft niets te maken met de stevige zwarte olijven die we hier beter kennen. Wij vonden ze bij onze kaaswinkel, maar ik zag ze ook op de markt.

Ingrediënten voor 2 personen

2 zeebaarsfilet
3 trostomaten
1 glas witte wijn
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knflook, fijngehakt
1/2 theelepel gedroogde salie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 theelepel citroensap
1 theelepel gembersiroop (of honing)
60 gram Taggiasche olijven (zonder pit)
peper en zout uit de molen
Olijfolie

Bereiden

Snijd de tomaten in parten en haal de pitjes eruit. Dep de zeebaarsfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Maak eerst de saus. Spoell de kappertjes en dep ze droog. Verhit wat olijfolie in een steelpan of kleine koekenpan. Bak hierin de olijven met de kappertjes zo’n 3 minuten. Doe dan de tomaten, salie en knoflook erbij en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg de gembersiroop en citroensap toe. Even goed laten doorwarmen. Op smaak brengen met peper en zout (en eventueel nog wat citroen of gembersiroop). Houd de saus warm, maar laat hem niet koken. Bak dan de zeebaarsfilets in een beetje olijfolie. Eerst 3 minuten op de huid en vervolgens nog 1 minuut op het vlees. Doe de saus erbij en laat 2 minuten doorwarmen. Serveer direct. Lekker met wat stokbrood of kook er pasta bij.

Eén reactie naar “Koken met Taggiasche olijven”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Koken met Taggiasche olijven uit Noord Italië | goodthingsfromitaly - april 27, 2013

    […] See on eetsnob.nl […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: