Wildzwijn, bleekselderij met linzen en wortelchips

16 Feb

foto 2Wij hebben altijd een notitieblokje bij de tv liggen. Voor als we iets lekkers voorbij zien komen bij 24Kitchen. Moet je wel een beetje kunnen koken of durven experimenteren. Want ze zeggen er niet altijd bij hoeveel je waarvan nodig hebt en hoe lang iets moet koken of bakken. Dus we hebben een beetje gegokt en het pakte goed uit. Dank je wel Angelique Schmeink. De wildzwijnmedaillons die wij gebruikten komen van de Hocras. Er zit dan een wit randje vet omheen. Die verwijderen wij voordat we ze bakken. Dan is het lekker mager vlees en het heeft van zichzelf veel smaak.

Ingrediënten voor twee personen

250 gram kleine wildzwijnmedaillons
1 eetlepel vloeibaar bakproduct
paar takjes peterselie, fijngehakt

Voor de bleekselderij met linzen
3 stengels bleekselderij, fijngesneden
200 gram puy linzen
1 kleine gesnipperde ui
1 eetlepel sherryazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
rasp van een halve citroen
2 eetlepels olijfolie
1 glas witte wijn
2 kopjes water

Voor de wortelchips
1 kleine winterwortel, in dunne linten (met de dunschiller)
zonnebloemolie (laagje van 3 cm in een steelpan)

Bereiden

Maak eerst de bleekselderij met linzen. Fruit de selderij met de ui en de knoflook zacht aan in de olijfolie. Doe de citroenrasp erbij en de linzen. Voeg de witte wijn toe en het water en laat dit een half uurtje langzaam garen. Voeg de sherryazijn toe en breng op smaak met flink peper en wat zout. Maak intussen de wortelchips. Verhit een laag olie in een steelpan en frituur hierin beetje bij beetje de wortellinten zo’n 4 minuten. Schep uit de pan, bestrooi met zout en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit een koekenpan met de vloeibare boter en bak hierin de wildzwijnmedaillons zo’n 2 minuten aan iedere kant. Wikkel in folie en laat 8-10 minuten rusten. Verdeel de bleekselderij met linzen over twee borden. Leg de medaillons erop en maak af met de wortelchips. Bestrooi met de peterselie. Eet smakelijk!

foto 1

Advertenties

Eén reactie to “Wildzwijn, bleekselderij met linzen en wortelchips”

  1. Mark van Teeseling juni 27, 2014 bij 20:27 #

    Heerlijk gerecht! Zoekt u een adres voor horecakwaliteit (wild) vlees. Kijk dan eens op http://vleesthuisbezorgd.nl/c/wild/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: