Carluccio – mijn beste Italiaanse recepten

9 mrt

CarluccioWe hebben er al eerder over geschreven maar feit is dat we kookboeken blijven kopen. Daar bloggen we uiteraard lang niet altijd over maar deze willen we jullie niet onthouden.

“Mijn beste Italiaanse recepten”, van de geweldige kok Antonio Carluccio. Het kookboek wordt het best door hem zelf verwoord door de inleidende zinnen:

“Echt Italiaans eten is eenvoudig en zeer smaakvol. Het gaat om vis die net uit de zee komt, vlees afkomstig van dieren die met kennis van  zaken zijn opgekweekt en geslacht, biologische groenten die vers zijn geoogst op vruchtbare akkers en fruit dat pas rijp wordt geplukt”. 

Natuurlijk zal iedereen het daar mee eens zijn en al schrijvend wordt ik vrolijk van de simpelheid en puurheid van wat Carluccio als uitgangspunt heeft.

Achttien koopboeken verder is dit dan het verzamelwerk waar hij dertig jaar aan heeft gewerkt. Verdere toelichting hoeft denk ik niet maar om alvast wat smaak op te wekken hieronder vijf voorbeelden van (gemakkelijk te bereiden) recepten.

1) Crostini met wilde paddestoelen (Crostini di funghi)
2) Napolitaanse soffritosoep (Zuppa di soffrito)
3) Risotto met zeevruchten (Risotto alla marinara)
4) Tonijn met uien (Cipolotti Tonno)
5) Dunne stoofpot met lams- of schapenvlees (Cutturide)

2 Reacties naar “Carluccio – mijn beste Italiaanse recepten”

  1. sanne maart 10, 2014 bij 20:27 #

    Zeer lekker zeg!

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Carluccio – mijn beste Italiaanse recepten | goodthingsfromitaly - maart 11, 2014

    […] See on Scoop.it – La Cucina Italiana – De Italiaanse Keuken – The Italian KitchenWe hebben er al eerder over geschreven maar feit is dat we kookboeken blijven kopen. Daar bloggen we uiteraard lang niet altijd over maar deze willen we jullie niet onthouden.“Mijn beste Italiaanse recepten”, van de geweldige kok Antonio Carluccio. Het kookboek wordt het best door hem zelf verwoord door de inleidende zinnen:“Echt Italiaans eten is eenvoudig en zeer smaakvol. Het gaat om vis die net uit de zee komt, vlees afkomstig van dieren die met kennis van zaken zijn opgekweekt en geslacht, biologische groenten die vers zijn geoogst op vruchtbare akkers en fruit dat pas rijp wordt geplukt”. Natuurlijk zal iedereen het daar mee eens zijn en al schrijvend wordt ik vrolijk van de simpelheid en puurheid van wat Carluccio als uitgangspunt heeft.See on eetsnob.nl […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: