Amuse: geitenkaas met een Oosters tintje

23 apr

De lol van amuses is dat het er zo mooi uit ziet. En ook dat je verrast wordt door net dat aparte smaakje. Zodat je er echt even helemaal lekker in komt. Zo werkt het ook met dit geitenbolletje. We kennen allemaal de bieslookroomkaas. Dit is een Oosterse variant. Niet alleen door de sesamzaadjes, maar ook door de Chinees vijfkruidenpoeder. De vijf kruiden zijn: anijszaad, kaneel, venkelzaad, kruidnagel en zwarte peper.

Ingrediënten

Plak verse geitenkaas van 1 cm dik
flinke bos bieslook
kopje sesamzaadjes
1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder

Bereiden

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Laat afkoelen. Hak de bieslook fijn en verdeel in twee porties. Doe de helft van de bieslook met het vijfkruidenpoeder bij de geitenkaas en roer tot het een glad mengsel is. De rest van de bieslook meng je met de sesamzaadjes. Strooi dit mengsel op een plat bord. Maak met de hand kleine balletjes van de geitenkaas, ongeveer maatje soepbal. Rol het voorzichtig door de sesamzaadjes met bieslook. In je handpalm nog even narollen en klaar. Serveer op een amuselepel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: