Gerookte makreel kan je overal krijgen en je kunt er vele kanten mee uit. De makreel is een straalvinnige vis uit familie van baarsachtigen. Een makreel wordt 30 tot 50 cm lang. De grootste makreel ooit woog 3400 gram, de maximaal vermelde leeftijd is 17 jaar. Bij vrijwel alle viskramen en supermarkten wordt de vis verkocht. Het vlees bevat zeer veel vitamine B12. Het rode visvlees van de makreel bederft heel snel; om deze reden wordt de meeste makreel gestoomd verkocht (bron: Wikipedia).
Gerookte makreel kan je heel goed verwerken in salades. Hier een recept voor een maaltijdsalade. Voor een pittige salade kies je makreel met peper, anders de gewone. Heerlijk voor de lunch en lekker met een goed glas droge witte wijn.
Ingrediënten voor 2 personen
2 gerookte makreelfilets (met of zonder peper), in stukjes geplukt
1 klein blikje rode kidneybonen, uitgelekt
1 rode ui, in partjes
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
1/2 zakje veldsla
Voor de dressing: 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel oregano, zout en peper
Bereiden
Verdeel de veldsla over twee saladeborden of diepe borden. Verdeel de kidneyboontjes erover. Schik de tomaat en rode ui erbij en voeg als laatste de stukjes makreel toe. Dressing erover, glaasje wijn erbij. Eet smakelijk
Meer recepten met makreel? klik hier
Geef een reactie