Lekker lunchen met Makreel

29 apr

Gerookte makreel kan je overal krijgen en je kunt er vele kanten mee uit. De makreel is een straalvinnige vis uit familie van baarsachtigen. Een makreel wordt 30 tot 50 cm lang. De grootste makreel ooit woog 3400 gram, de maximaal vermelde leeftijd is 17 jaar. Bij vrijwel alle viskramen en supermarkten wordt de vis verkocht. Het vlees bevat zeer veel vitamine B12. Het rode visvlees van de makreel bederft heel snel; om deze reden wordt de meeste makreel gestoomd verkocht (bron: Wikipedia).

Gerookte makreel kan je heel goed verwerken in salades. Hier een recept voor een maaltijdsalade. Voor een pittige salade kies je makreel met peper, anders de gewone. Heerlijk voor de lunch en lekker met een goed glas droge witte wijn.

Ingrediënten voor 2 personen

2 gerookte makreelfilets (met of zonder peper), in stukjes geplukt
1 klein blikje rode kidneybonen, uitgelekt
1 rode ui, in partjes
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
1/2 zakje veldsla
Voor de dressing: 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel oregano, zout en peper

Bereiden

Verdeel de veldsla over twee saladeborden of diepe borden. Verdeel de kidneyboontjes erover. Schik de tomaat en rode ui erbij en voeg als laatste de stukjes makreel toe. Dressing erover, glaasje wijn erbij. Eet smakelijk

Meer recepten met makreel? klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: