Paddenstoelen met blauwe kaas en gedroogd rookvlees

16 nov

Dit gerecht kun je voor allerlei gangen gebruiken; als warm voorgerecht, tussengerecht of – in kleine portie – als amuse. Maar je kunt het ook voor de lunch serveren door het op een salade te serveren. De smaak is behoorlijk heftig door de blauwe kaas. De zwaarste variant maak je met roquefort of cabrales. Minder pittig wordt het met gorgonzola of danish blue. De chevre bleu die wij gebruikten zit er iets tussenin. Voor een iets uitgebreidere versie kun je nog mandarijnenpartjes toevoegen.  Geef er een frisse witte wijn bij zoals een Sauvignon of Riesling.

Ingrediënten voor 4 personen

1 bakje (250 gram) kastanjechampignons
100 gram blauwe kaas, Chèvre bleu
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 mandarijn, partjes zonder vlies
8 plakjes lichtgezouten rookvlees
3 eetlepels milde olijfolie of rijstolie
beetje tuinkers om te garneren

Bereiden

Haal de schil van de mandarijn en snijd met een vlijmscherp mes de partjes tussen de vliesjes uit. Borstel de paddenstoelen schoon. Verkruimel de blauwe kaas. Leg de plakjes rookvlees op een bord en droog ze in de magnetron: 2 minuten op 800 watt, dan even laten afkoelen en daarna nog 1 minuut. Laat afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Fruit hierin de knoflook (niet te bruin laten worden) en doe er dan de champignons bij. Goed roeren en schudden met de pan, nog een eetlepel olie toevoegen en weer goed mengen op hoog vuur. Dit nog eenmaal herhalen. De champignons zijn nu glanzend en stevig. Doe het vuur laag en roer voorzichtig de blauwe kaas door de paddenstoelen totdat ze allemaal een laagje kaas hebben.
Leg wat mandarijnenpartjes op de bodem van een bordje of schaaltje. Verdeel de champignons  erover. Twee plakjes rookvlees erop en garneren met wat tuinkers. Eet smakelijk.

Dit recept printen Paddenstoelen met blauwe kaas en gedroogd rookvlees

Eén reactie naar “Paddenstoelen met blauwe kaas en gedroogd rookvlees”

  1. Uit Pauline's keuken november 18, 2011 bij 20:27 #

    Lekker, ik ben gek op paddestoelen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: