Een lekkere binnenkomer en een prettige bodem voor het eerste glaasje. Een amuse van linzen, mierikswortel, zongedroogde tomaten en een stukje gedroogd rookvlees.
Ingrediënten voor 8 glaasjes
1 blikje linzen (bonduelle)
1 potje zongedroogde tomaatjes
2 theelepels mierikswortelpuree
4 plakjes lichtgezouten rookvlees
scheut room of sojaroom
paar druppels citroen- of limoensap
3 theelepels worcestersaus
peper en zout
Bereiden
Laat de linzen en de tomaatjes apart van elkaar uitlekken. Leg de plakjes rookvlees op een bord en laat ze in 3 tot 4x 1 minuut in de magnetron knapperig worden. Laat afkoelen en breek daarna doormidden zodat je 8 reepjes hebt. Meng de linzen in een schaaltje met de mierikswortel, breng op smaak met flink peper uit de molen en wat zout. Pureer de zongedroogde tomaten met de room. Roer de worcestersaus erdoor en breng op smaak met een paar druppels citroen- of limoensap, peper en zout.
Neem 8 glaasjes (borrelglaasjes of amuseglaasjes). Doe onderin een laagje linzen, daarop en laagje tomatenmengsel. Steek er een lepeltje en een reepje rookvlees in. Je kunt het een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Serveren op kamertemperatuur.
Dit recept printen: Amuse-Linzen met mierikswortel en een crème van zongedroogde tomaten
Eén reactie naar “Amuse: glaasje met linzen, mierikswortel en zongedroogde tomaatjes”