Bijzonder lekkere dressing met pompoenpitolie

30 mei

Soms krijg je iets en dan weet je niet zo goed wat je er mee moet of kunt. Zo ook deze pompoenpitolie. Wij werken zelf het meeste met olijfolie, dan wen je daar aan en vind je de smaak eigenlijk neutraal. Totdat je dan zo’n andere olie proeft en ermee vergelijkt. Deze pompoenpitolie heeft een diepe nootachtige smaak en een donkerbruine kleur. Die past heel goed in een dressing voor een eenvoudige salade, dan komt de smaak goed tot zijn recht. En echt even iets anders. Of in een schaaltje bij stokbrood, beetje zeezout, heerlijk.

Ingrediënten voor 4 personen

Stevige slasoort, bijvoorbeeld Romana of little gem
zakje pompoenpitten
eventueel wat geschaafde parmesan

Voor de dressing

4 eetlepels pompoenpitolie
sap van 1 biologische sinaasappel + klein beetje rasp van de schil
1 eetlepel witte wijnazijn
theelepel gedroogde dragon
peper en zout

Bereiden

Was de sla en snijd het in grove stukken, stronk niet gebruiken. Rooster de pompoenpitten kort in een droge pan op hoog vuur. Meng de ingrediënten voor de dressing: eerst de olie opkloppen met de azijn tot het en beetje schuimig wordt. Daarna de rest toevoegen en goed mengen. Leg de slabladen op een grote schaal. Strooi de geroosterde pompoenpitten erover en eventueel geschaafde parmesan. Besprenkel ruim met de dressing.

Soms heb je maar weinig nodig om veel smaak te creëren.

Je kunt de olie bestellen via www.gezondmet pit.nl. Die website is overigens het walhalla voor vegetariers. Ze verkopen er allerlei heerlijke biologische smaakmakers. Je vind er overigens ook andere heerlijke recepten.

3 Reacties naar “Bijzonder lekkere dressing met pompoenpitolie”

  1. Natasja juni 1, 2012 bij 20:27 #

    Klinkt smakelijk! Leuke tip ook, die website ga ik zeker eens bekijken.

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prostaatklachten | pompoenpitolie kan klachten prostaat verminderen - november 7, 2012

    […] Eetsnob […]

    Like

  2. Prostaatklachten | pompoenpitolie kan klachten prostaat verminderen | Gezondmetpit - maart 20, 2013

    […] Eetsnob […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: