Taartje van gerookte zalm gevuld met kabeljauw, kaas en paddenstoelen

14 feb

Taartje van gerookte zalmMooi klein voorgerecht, maar met veel smaak. De combinaties lijken op het eerste gezicht misschien vreemd, maar probeer het eens. Je zet echt even iets anders op tafel. Het is best wel even werk, maar het is goed van tevoren te bereiden. De vulling moet nog even opstijven in de koelkast. Wel een half uur voor het serveren op kamertemperatuur laten komen, anders mis je veel smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram verse kabeljauw
150 gram gerookte (wilde) zalm
60 gram zachte geitenkaas
150 gram paddenstoelen
scheutje (soja)room
theelepel citroensap
theelepel gembersiroop
1/2 visbouillon (van blokje)
beetje sla
4 theelepels sinaasappelolie (of olijfolie met wat sinaasappelsap)
Olijfolie, peper en zout
cupcakevormpjes

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook. Zet het vuur heel laag en pocheer hierin de kabeljauw. Haal de vis uit de pan. Snijd of prak de kabeljauw fijn en roer er de geitenkaas, citroensap en gembersiroop door. Op smaak brengen met peper en zout. Snijd de paddenstoelen fijn en bak ze 5 minuten in wat olijfolie. Doe er een scheutje room bij en pureer het tot een glad mengsel. Op smaak brengen met een klein beetje zout.

Bekleed de cupcakevormpjes met de gerookte zalm. Doe er dan eerst een laagje paddenstoelenmousse in en daarop het kabeljauw-geitenkaasmengsel. Keer ze om op een bord. Laat de vormpjes erop zitten en druk in een mooie ronde vorm. Zet het bord in de koelkast en laat het minstens 1 uur opstijven. Haal de taartjes uiterlijk een half uur voor het serveren uit de koelkast. Leg wat slablaadjes op een bord of schotel, sprenkel er wat sinaasappelolie over en leg de taartjes erop.  Eet smakelijk.

wilde zalm taartjes halverwegewilde zalm taartjes in vorm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: