Sabayon of Zabaglione; lekker dessert voor de feestdagen

24 nov

sabayonEen echte klassieker die altijd applaus oplevert. Zabaglione, ook bekend onder de Franse naam Sabayon, is van oorsprong een Italiaans nagerecht. Opgeklopte eidooiers met suiker en Marsalawijn. Meer is het niet. Maar het komt in de bereiding wel nauw, want je klopt au bain marie. Voor je het weet stollen je eidooiers en kun je opnieuw beginnen. Dus net als met het kloppen van slagroom; goed opletten. Zodra het mengsel begint te zwellen en romig wordt is het klaar. Je kunt het helaas niet van tevoren maken, maar aan de andere kant: het is in 10 minuten klaar. Serveer het met aardbeien of frambozen en blauwe bessen in een mooi schaaltje. Succes verzekerd.

Ingrediënten voor 6 personen

6 eidooiers
2 eetlepels fijne kristalsuiker
100 ml zoete Marsala

Bereiden

Zet een pan met een laag water op het vuur en breng het aan de kook. Zet het vuur heel laag. Neem een kom die op de pan kan staan. Doe alle ingrediënten in de kom en klop het met een mixer een beetje schuimig. Zet vervolgens de kom op de pan. De onderkant mag het water niet raken. Klop vervolgens met de mixer een paar minuten tot de massa begint te zwellen en romig wordt. Neem de kom direct van de pan. De Sabayon is nu klaar om te serveren. Doe wat bosvruchten in een glaasje en lepel de Sabayon erover. Eet Smakelijk!

Dit recept printen: Zabaglione of Sabayon

PS: Onze eigen foto was niet gelukt. Deze is van de allerhande.

Eén reactie naar “Sabayon of Zabaglione; lekker dessert voor de feestdagen”

  1. debbybruijn november 27, 2013 bij 20:27 #

    Ga ik zelf ook maar eens proberen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: