Curry met gepocheerde eend en Pappadums

20 nov

curry gepocheerde eens pappadumsEen Pappadum is een typisch Idiaas gerecht. Het is een soort knapperige hele dunne pannenkoek van linzenmeel. Je koopt ze gedroogt en je frituurt ze in een koekenpan in een klein laagje olie. Ze worden dan iets groter en heerlijk krokant. Je kunt ze serveren met een chutney of een lekkere dip. Maar ze zijn ook heerlijk bij curry. Deze curry is gemaakt met currypasta van Pataks, die kun je gewoon in de supermarkt kopen. De pappadums heb ik gekocht bij toko Mee Sin in de Hilvertshof in Hilversum. Daar heb je namelijk veel meer keus in Pappadums; met komijn, van linzen of kikkererwten, met knoflook etc. De eend wordt gepocheerd in de curry, dat geeft een lekkere malsheid aan het vlees.

Ingrediënten voor 2 personen

2 tamme eendeborsten
4 pappadums met komijn
4 cm verse gember
4 bosuitjes
150 gram haricots verts
2 limoenblaadjes
1 stengel citroengras
1 1/2 eetlepel rode currypasta
300 ml kokosmelk
sap en rasp van een halve sinaasappel
arachideolie

Bereiden

Halveer de haricots verts en kook ze 5 minuten. Afspoelen met koud water om het garingsproces te stoppen. Haal het vel van de eendenborst en snijd het in reepjes van 1 cm dik. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm.  Hak de gember fijn. Neem een kleine wok of hapjespan en een eetlepel arachideolie en fruit hierin de gember, sinaasappelrasp met de currypasta tot het begint te geuren. Voeg de kokosmelk en het sinaasappelsap toe en verhit tot het net niet kookt. Voeg het limoenblad en een gekneusde stengel citroengras toe. Houd de pan net onder het kookpunt. Voeg de eendeborst toe en laat 10 minuten pocheren. Na 5 minuten de boontjes en de bosuitjes ook erbij doen. Verhit intussen een laagje arachideolie van ongeveer 1 cm in een koekenpan. Frituur hierin de pappadums. Let op, ze trekken snel krom dus direct met een knijper om en om draaien tot ze lichtbruin zijn. Het gaat heel snel. Laat ze staand uitlekken op keukenpapier. Haal aan het eind de citroenstengel en het curryblaadje uit de curry en gooi deze weg. Serveer de curry met de pappadums direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: