Kerstrecept: Zalm met een saus van marsala en salie

10 dec

zalm met marsalaDit is een bijzondere combinatie. Zalm met een zoetige saus van marsala, room en salie. Gebruik er weinig van, anders proef je de zalm niet goed. Maar in de juiste verhouding heel verrassend en eens wat anders dan een citroendressing of dillesaus. Je kunt hem serveren met risotto, maar natuurlijk ook met groente en frites.

Ingrediënten voor 4 personen

4 zalmfilets van 1 1/2 ons (zonder huid)
50 ml zoete marsala
1/2 theelepel gedroogde salie
scheutje (soja)room
boter of margarine

Bereiden

Dep de zalmfilet droog. Verhit wat boter of margarine in een koekenpan. Bak hierin de zalmfilet op de huidkant (zonder huid) zo’n 2 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat nog 2 minuten garen. Doe het vuur uit en draai dan de filets om. De pan is nog heet genoeg voor de andere kant en zo zorg je ervoor dat de zalm niet droog wordt. Neem een steelpan en verwarm hierin de marsala met de salie en room. Laat even inkoken. Bestrooi de zalm met peper en zout en serveer met een klein lepeltje saus.

Serveertip: geef hierbij een risotto met citroen en dille

 

Eén reactie naar “Kerstrecept: Zalm met een saus van marsala en salie”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kerstrecept: Zalm met een saus van marsala en salie – Recepten.KioskPlaza.nl - december 10, 2014

    […] Kerstrecept: Zalm met een saus van marsala en salie […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: