Een Oosterse variant van konijn. Weer eens wat anders dan garen in bier of wijn. Konijn is lekker mager vlees en verschrikkelijk lekker als het goed gaar van het bot af valt. Dat duur gemiddeld anderhalf uur. Dus neem de tijd, of maak het een dag van tevoren. Geen konijn te krijgen? Bestel het online. Of vraag het aan je slager. In dit recept gebruikten we overigens gedroogde shii-takes. Die geven een heerlijke diepe smaak. En we smokkelden een beetje met de heerlijke stoofsmaak, door een scheutje geconcentreerde kalfsfond (van de groothandel) toe te voegen. Oh ja, er zit ook nog flink wat knoflook en kruidnagel in. Sorry, maar ja …… smaak is belangrijk!
Ingrediënten voor 4 bouten
4 konijnenpoten
100 ml sojaroom
10 gedroogde shii-takes
200 ml medium sherry
1 eetlepel geconcentreerde kalfsfond
1 theelepel biologische paddenstoelenpasta (Vitam, natuurwinkel) of 1 blokje paddenstoelenbouillon
5 tenen knoflook, gepeld en heel
2 kruidnagels (in een teen knoflook gestoken)
Paar druppels citroensap
Boter of neutrale olie
Zout en peper
Bereiden
Verhit wat boter of olie in een grote hapjespan. Wrijf de konijnenpoten in met zout en wat peper. Bak ze om en om bruin in de pan. Blus af met de sherry. Voeg dan de shii-takes, de knoflooktenen met kruidnagel en de bouillonpasta of het blokje erbij. Vul de pan aan met water zodat de poten net niet onder water staan. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 45 minuten stoven. Keer dan de bouten en laat nog 20 minuten sudderen. Dan doe je de sojaroom erbij en laat nog 25 minuten garen. Haal de bouten uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Vis de knoflooktenen met kruidnagel uit de saus en gooi ze weg. Laat de saus op hoog vuur 5 minuten inkoken en breng op smaak met de kalfsfond en een paar druppels citroensap. Leg de konijnenpoten terug in de pan en laat ze nog even doorwarmen. Lekker met rijst.
Geef een reactie