Deze gratin is wat lichter doordat een deel van de aardappelen wordt vervangen door pastinaak. Dat geeft ook frissere smaak.
Ingrediënten voor 2-3 personen
3 aardappelen
1 pastinaak
100 ml sojaroom cuisine
1/2 blokje groentenbouillon
100 gram geraspte manchego kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de aardappelen en de pastinaak in schijfjes van 1 cm dik. Breng de room met 200 ml water en het halve bouillonblokje aan de kook. Kook de aardappel en pastinaak 10 minuten. Giet af, maar bewaar 100 ml van het vocht. Roer de kaas hier doorheen. Leg de schijfjes in een kleine ovenschaal en giet het kaasmengsel erover. Bak 20 minuten in de oven. Eventueel nog 3 minuten onder de grill voor een extra bruin korstje. Een smakelijk!
Eén reactie naar “Pastinaak-aardappelgratin met Manchego”