Luxe hapje met pekelvlees

13 Feb

IMG_8230

Het is weer eens wat anders. Een hapje met pekelvlees. De naam is afkomstig uit de tijd van de VOC waar aan boord van de schepen, om de bemanning te voeden, het vlees in houten vaten in pekel werd bewaard. Het vlees bleef in deze vaten maanden goed. Het vlees is lekker zout en stevig. Ideaal voor een verrassende smaakcombinatie.

Bereiden

Smeer een plak pekelvlees in met pesto of tapenade. Leg er een stukje bladsla op en rol het op.

Advertenties

2 Reacties to “Luxe hapje met pekelvlees”

  1. Lucie februari 13, 2015 bij 20:27 #

    Altijd op zoek naar weer een ander borrelhapje. Deze is prima: simpel en lekker. Ook voorstelbaar met andere vullingen. Denk nooit aan pekelvlees, nu wel.

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Luxe hapje met pekelvlees – Recepten.KioskPlaza.nl - april 20, 2015

    […] Luxe hapje met pekelvlees […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: