Rode Mul is echt een lekker visje. Stevig en lekker zilt. Deze keer maakten we hem met Aziatische kruiden. 20 minuten in de over en klaar. We gebruikten 5-kruidenpoeder, die combineert de 5 basis smaken van de Chinese keuken: zoet, zuur, bitter, zout en hartig. De vijf kruiden zijn: steranijs, peper, venkel, kruidnagel en kaneel. Mooie combinatie met de Japanse (niet al te zoete) soja, de sherry en de kruidige koriander. Veel kruiden, maar de balans is goed.
Ingrediënten voor 2 personen
2 rode mullen van 20 cm
1 zoete witte ui, in ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
4 takjes koriander
1 dl sherry
1/2 dl Japanse sojasaus (Tamari)
1 theelepel Chinese 5-kruiden poeder
Bereiden
Verwarm de over voor op 180 graden. Maak de vis schoon en kruid ze met de Chinese 5-kruidenpoeder. Doe in elke vis twee takjes koriander en de plakjes knoflook. Neem een overschaal en leg de uiringen onderop. Leg de vissen erop en giet de soja en de sherry erover. Bak in 20 minuten gaar in de oven. Serveer met Basmatirijst. Eet smakelijk.
Geef een reactie