Ensalada Mixta: lekkere salade (voor bij de BBQ)

7 Mei

Ik heb vele goede herinneringen aan de ensalada mixta. Tijdens de vele reizen door het favoriete Noord Spanje (Baskenland, Cantabria en Asturias) bestel ik het eigenlijk dagelijks. In de standaard Spaanse restaurants heb je ook weinig keus, al maken ze de salade in ieder restaurant weer net even anders. Vaste ingrediënten zijn overigens de tonijn, asperges, ui en ei. Vaak ook nog tomaat en olijven. En soms met geraspte wortel en mais. Deze is eigenlijk heel klassiek, behalve dan de komkommer, dat kennen ze er nauwelijks.

Ingrediënten voor 4 personen

zakje veldsla (of ijsbergsla)
blikje tonijn op olie (moot, geen chuncks)
2 hardgekookte eieren
halve komkommer, in stukjes
2 tomaten, in vieren, zonder vruchtvlees
1 grote rode ui, in dunne ringen
1 potje of blik asperges

Bereiden

Neem een mooie grote (Spaanse) schaal. Verdeel de diverse ingrediënten over de schaal. Giet en een scheut goede olijfolie over en wat witte wijnazijn. Peper en zout op tafel zetten en naar smaak toevoegen.

Advertenties

Eén reactie to “Ensalada Mixta: lekkere salade (voor bij de BBQ)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pimientos rellenos: gevulde paprika’s uit het Groene Spanje « Eetsnob - juli 15, 2011

    […] Giet de saus over de gevulde paprika’s en zet 25 minuten in de oven. Zet het rooster niet te hoog. Lekker met stokbrood en een ensalada mixta. […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: