Velouté van Mossel, Pompoen en Salie

3 nov

Dit is echt heel erg lekker. Een lichte romige ‘soep’ van mossel, pompoen en salie. Het is echter geen soep, maar een velouté. Klinkt chique en bijzonder. Het is een roomsoep die voor de binding ook nog een eidooier nodig heeft. Eerst klopt je een eidooier los en dat meng je met room of sojaroom. Dit mengsel heet een liaison en zorgt voor een mooi licht romig resultaat. Moet niet op een te hoge temperatuur bereid worden, want dan gaat de eidooier stollen en de soep schiften. Maximaal 75 graden.
Deze velouté maken we ‘surf en turf’ met mosselen en pompoen. De zilte en aardse zoete smaken combineren goed met de salie.

Ingrediënten voor 4 personen

200 gram gekookte mosselen
1/2 kleine flespompoen
350 ml paddenstoelenfond
100 ml water
1 theelepel salie, gedroogd
1 eidooier
60 ml room of sojaroom

Bereiden

Zet de oven op 200 graden. Hak de pompoen in grove stukken en leg ze in een ingevette schaal. Afdekken met folie en 30 minuten de oven laten garen.
Laat afkoelen. Snijd de schil eraf.
Verwarm de paddenstoelenfond, doe de mosselen en de pompoen erin samen met de salie. Even aan de kook brengen en uitzetten. Met de staafmixer pureren en door een zeef duwen. Tot zover kan je de velouté voorbereiden.

Vlak voor het opdienen nog de volgende stap:
Klop de eierdooier los en meng met de room. Verwarm de soep tot maximaal 75 graden. Roer er het roommengsel door en serveer direct.

Dit recept printen: Velouté van mossel, pompoen en salie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: