Salade van groene Papaya

12 Dec

papaya salade

Een heerlijk fris bijgerecht bij bijvoorbeeld Pad Thai of gegrilde vis. Groene Papaya is nog niet rijp en daarom lekker stevig voor een salade. De smaak is licht zoet. Papaya is niet altijd makkelijk te verkrijgen en best prijzig. Maar ja, soms kom je er een tegen en dan heb je er gewoon zin in. Deze kocht ik in de Chinese supermarkt Toko Oriental op de Nieuwmarkt 27 in Amsterdam.

Ingrediënten (voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen)

1 groene papaja
1 teentje knoflook
1 rode chilipeper
1 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels vissaus
sap van 1 limoen
50 gram ongezouten pinda’s
12 cherrytomaatjes
1 komkommer

Bereiden

Schil de papaye en snijd de zaadlijst eruit. Rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en haal met een theelepel de zaadlijsten eruit. Rooster de pinda’s in een droge pan tot ze net verkleuren. Halveer de tomaatjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en hak heel fijn. Meng de peper, palmsuiker en vissaus met het limoensap goed zodat de suiker oplost. Doe alle ingrediënten met de dressing in een schaal en laat de smaken goed mengen. Even koud laten worden in de koelkast en dan direct serveren. Lekker met Pad Thai of een gegrilde dorade  of snapper. Eet smakelijk!

Dit recept printen: Salade van groene Papaya

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: