Een lekker licht en fris hoofdgerecht. Gebakken zalm met haricots verts en een dragondressing. Dragon heeft een beetje een peperachtige anijssmaak. Voor deze dressing gebruikten we de gedroogde variant. Niet teveel, want het overheerst snel. Om de dressing wat dikker te maken, is er een eidooier doorheen geklopt. Het wordt dan een soort dunne mayonaise. De haricots verts passen hier perfect bij. Kook ze net gaar en niet beetgaar zoals in veel recepten. Da’s gewoon niet lekker. Of, zoal we Angelique Schmeink hoorden zeggen:”als ze nog piepen en knarsen tussen je tanden, zijn ze niet gaar”. Gewoon 10-12 minuten koken dus.
Ingrediënten voor 4 personen
4 biologische zalmfilets
400 gram haricots vers
Voor de dressing
2 theelepel Dijon mosterd
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gembersiroop
1 eidooier
2 theelepels gedroogde dragon
Bereiden
Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Klop de ingrediënten voor de dressing met een garde tot hij lekker lobbig is. Breng eventueel op smaak met wat zout. Kook de haricots verts in 10 tot 12 minuten net gaar. In die tijd maak je de zalm.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak hierin de zalmfilet 3 minuten op de huidkant. Zet het vuur vervolgens uit, draai de vis om en laat hem in de hete pan garen totdat hij van binnen rosé is. Dat kun je aan de buitenkant zien. Deze manier van bakken voorkomt dat de zalm droog wordt en de eiwitten er uit lopen. Serveer direct met de haricots en de dressing. Geef er eventueel wat frites of aardappelpuree bij. Eet smakelijk.
Eén reactie naar “Kerstrecept: Zalm met Dragondressing”