Aspergesalade met zeekraal, dragon en sesam (Ottolenghi)

2 Jun

 Dit is een fantastische salade met bijzondere smaakcombinaties. Lekker zilt door de zeekraal. En de combinatie van sesam en dragon is ook echt verrassend. We aten het bij vrienden samen met gegrilde tonijn in wasabikorst. Het regende dat het goot maar de nieuwe buitenkeuken moest natuurlijk gebruikt worden. Gelukkig was er een afdakje en was het in de keuken warm en gezellig. Feestje! Het recept is van Ottolenghi.

Voor 4 personen

20 groene asperges (4 minuten koken en koud afspoelen) 
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
80 gram zeekraal
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
1 teen fijngehakte knoflook
2 eetlepels dragonblaadjes
grof zeezout en zwarte peper

Ingrediënten mengen en koud serveren. Eet smakelijk!

Advertenties

3 Reacties to “Aspergesalade met zeekraal, dragon en sesam (Ottolenghi)”

  1. Frank Van Dijken juni 2, 2015 bij 20:27 #

    Beste eetsnob,

    Ik ben ook geïnteresseerd in de wasabikorst. Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Bloem of Panko met wasabipoeder en dan met een eiwitten de tonijn paneren en vervolgens grillen? Ik mis dan het grillen. Of eerst grillen en dan paneren en dan….?

    Wordt de zeekraal niet eerst geblancheerd? Rauwe knoflook? Wordt deze niet aangezeten in de (sesam)olie?

    Met vriendelijke groet, Frank van Dijken

    Like

  2. Rob Alberts juni 11, 2015 bij 20:27 #

    Lekkere smaakcmbinaties!

    De moeite waard om eens te proberen.

    Smakelijke groet,

    Like

Trackbacks/Pingbacks

  1. Aspergesalade met zeekraal, dragon en sesam (Ottolenghi) – Recepten.KioskPlaza.nl - juni 2, 2015

    […] Aspergesalade met zeekraal, dragon en sesam (Ottolenghi) […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: