Dit is een fantastische salade met bijzondere smaakcombinaties. Lekker zilt door de zeekraal. En de combinatie van sesam en dragon is ook echt verrassend. We aten het bij vrienden samen met gegrilde tonijn in wasabikorst. Het regende dat het goot maar de nieuwe buitenkeuken moest natuurlijk gebruikt worden. Gelukkig was er een afdakje en was het in de keuken warm en gezellig. Feestje! Het recept is van Ottolenghi.
Voor 4 personen
20 groene asperges (4 minuten koken en koud afspoelen)
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
80 gram zeekraal
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
1 teen fijngehakte knoflook
2 eetlepels dragonblaadjes
grof zeezout en zwarte peper
Ingrediënten mengen en koud serveren. Eet smakelijk!
Beste eetsnob,
Ik ben ook geïnteresseerd in de wasabikorst. Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Bloem of Panko met wasabipoeder en dan met een eiwitten de tonijn paneren en vervolgens grillen? Ik mis dan het grillen. Of eerst grillen en dan paneren en dan….?
Wordt de zeekraal niet eerst geblancheerd? Rauwe knoflook? Wordt deze niet aangezeten in de (sesam)olie?
Met vriendelijke groet, Frank van Dijken
LikeLike
Lekkere smaakcmbinaties!
De moeite waard om eens te proberen.
Smakelijke groet,
LikeLike