Laatst werden we heerlijk verrast tijdens een Marokkaanse culinaire avond met een prettig soepje als tussengerecht. Veel smaak, niet te zwaar, blijft lekker hangen. Aanrader!
Ingrediënten voor 1,5 liter
1 ui
2 tenen knoflook
1 kilo wortelen in stukjes
250 gram aardappelen in stukjes
1 liter kippenbouillon
20 gram ras-el-hanout kruiden
100 ml sinaasappelsap
2 eetlepels vloeibaar bakproduct
Bereiden
Fruit een ui en 2 tenen knoflook in wat boter. Doe er een kilo gesneden wortelen en 250 gr aardappelen bij en bak het even. Voeg een liter kippenbouillon en een half zakje ras-el-hanout kruiden toe en laat zeker 30 min zacht koken. Pureer met de staafmixer en roer voor het opdienen 100 ml sinaasappelsap toe. Eet smakelijk!
Met dank aan: Sylvia Stuitje
“Een half zakje” is nogal cryptisch. Hoeveel zit er in een heel zakje?
LikeLike
Ha Maarten,
Dank voor je vraag. Heb het aangepast. Het gaat om 20 gram (heel zakje is ruim 40 gram).
Groet,
Marjan
LikeLike