Oosterse groenten met misopasta en sesamzaad

13 Apr

  ”
Dit is een heerlijk bijgerecht uit de Oosterse keuken. Je kunt het met allerlei groenten maken. Deze is met pastinaak en courgette. Lekker op smaak gebracht met misopasta, kikkoman sojasaus en sesamzaadjes. En natuurlijk een beetje limoensap. Snel klaar.

Ingrediënten voor twee personen

2 pastinaken
1/2 courgette
1 eetlepel Misopasta (toko)
2 eetlepels kikkoman sojasaus
2 theelepels limoensap
1 eetlepel rijstolie. zonnebloemolie
1 eetlepel sesamzaad

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaken en snijd ze in dikke plakken. Kook ze drie minuten. Giet af. Snijd de halve courgette in even dikke plakken en smeer op iedere plak en beetje misopasta. Vet een kleine ovenschaal in met de olie en leg de groenten om en om in de schaal. Giet de kikkoman en de limoensap erover en bestroon met sesamzaad. Bak de groenten 15 minuten in de oven. Serveer direct. Lekker met gebakken rijst met wat bosuitjes en vissaus. 

Advertenties

3 Reacties to “Oosterse groenten met misopasta en sesamzaad”

  1. Gerard@stuitje.nl april 13, 2016 bij 20:27 #

    Hoe lang kun je de gekochte misopasta bewaren?

    Like

    • eetsnob april 13, 2016 bij 20:27 #

      Hoi Gerard,

      Je koopt het in een zak. Ik doe het vervolgens in een jampot en dan kun je het wel een jaar bewaren in de koelkast. Het zijn gefermenteerde sojabonen, dus er kan niet veel fout gaan.
      Ik kan je via Hoogeveen wat laten proberen?

      Groet,
      Marjan

      Like

  2. Gerard april 15, 2016 bij 20:27 #

    Liekt mie wat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: