”
Dit is een heerlijk bijgerecht uit de Oosterse keuken. Je kunt het met allerlei groenten maken. Deze is met pastinaak en courgette. Lekker op smaak gebracht met misopasta, kikkoman sojasaus en sesamzaadjes. En natuurlijk een beetje limoensap. Snel klaar.
Ingrediënten voor twee personen
2 pastinaken
1/2 courgette
1 eetlepel Misopasta (toko)
2 eetlepels kikkoman sojasaus
2 theelepels limoensap
1 eetlepel rijstolie. zonnebloemolie
1 eetlepel sesamzaad
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaken en snijd ze in dikke plakken. Kook ze drie minuten. Giet af. Snijd de halve courgette in even dikke plakken en smeer op iedere plak en beetje misopasta. Vet een kleine ovenschaal in met de olie en leg de groenten om en om in de schaal. Giet de kikkoman en de limoensap erover en bestroon met sesamzaad. Bak de groenten 15 minuten in de oven. Serveer direct. Lekker met gebakken rijst met wat bosuitjes en vissaus.
Hoe lang kun je de gekochte misopasta bewaren?
LikeLike
Hoi Gerard,
Je koopt het in een zak. Ik doe het vervolgens in een jampot en dan kun je het wel een jaar bewaren in de koelkast. Het zijn gefermenteerde sojabonen, dus er kan niet veel fout gaan.
Ik kan je via Hoogeveen wat laten proberen?
Groet,
Marjan
LikeLike
Liekt mie wat.
LikeLike