
We hebben al meerdere recepten met konijn gepost. Gestoofd in wijn of bier. Deze konijnenbouten zijn ingewreven met mosterd en geroosterd in de oven. Heerlijk resultaat. Je kunt ze een dag van tevoren maken en vlak voor het diner weer opwarmen. Dat geldt ook voor de saus en de boontjes met spek. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 konijnenbouten
- 2 eetlepels milde dijon mosterd
- 1 eetlepel pittige dijon mosterd
- 1 zoete witte ui
- 75 ml sojaroom
- 50 ml sherry
- 200 gram sperziebonen
- 6 plakjes ontbijtspek
- 3 eetlepels boter of margarine
- Peper, zout, nootmuskaat
Bereiden
Verwarmd oven voor op 210 graden. Wrijf de konijnenbouten in met 2 eetlepels milde mosterd en wat zout. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de bouten tot ze lekker goudbruin zijn aan beide kanten. Leg ze in een ovenschaal en bak ze 50 minuten in de oven. Check of ze gaar Ijn, de ene oven is de andere niet. Bak eventueel nog iets langer. Zet dan de oven uit, dek de ovenschaal af met folie en laat nog 15 minuten in de oven staan.
Snipper de ui fijn en fruit deze in een beetje boter op laag vuur tot ze glazig zijn. Ze moeten niet bruin worden. Blus af met de sherry en laat even uitdampen. Voeg de room en de pittige mosterd toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Pureer de saus met een staafmixer.
Kook de sperziebonen gaar in 15 minuten in water zonder zout. Giet ze af en leg ze in koud water om direct het kookproces te stoppen. Verdeel ze in zes porties en rol ze in een plakje ontbijtspek. Bak ze in een koekenpan tot het spek lekker bruin is.
Serveer de konijnenbouten met de boontjes en de saus met eventueel wat aardappelpuree of geroosterd brood. Geniet ervan!
Dit recept is gebaseerd op een recept uit De grote Larousse voor de thuiskok.
Geef een reactie