Pompoensoep culinair

11 dec

Hoe maakt je een klassieke pompoensoep een beetje bijzonder? Door de presentatie en het toevoegen van wat truffelolie of versgeraspte truffel. Dan is ie ineens culinair, toch?

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 1 kilo pompoenblokjes
  • 1,5 liter paddenstoelenbouillon (van blokjes of pasta)
  • Per persoon twee plakjes ontbijtspek
  • Zakje gemengde sla
  • Twee eetlepels truffelolie

Bereiden

Kook de pompoenblokjes in 20 minuten gaar in de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer. Voor een gladde soep gaat de soep nog een keer door een zeef. Voeg de truffelolie toe. Bak de ontbijtspek knapperig in een hete koekenpan. Schep de soep in mooie kommen en garneer met wat sla en de spekplakjes. Voor een vega variant vervang je het spek door croutons. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: