Kabeljauw met een Surinaamse twist

9 Mei

Stel: Je krijgt bezoek rond borreltijd, maar je wilt daarna nog wel echt lekker en niet te zwaar eten. Dan biedt dit ovengerecht uitkomst. Je kunt de schotel helemaal voorbereiden en in de koelkast bewaren. Daarna nog 45 minuten in de oven op 175 graden. Deze keer kabeljauw in bouillon. Lekker met stokbrood dat je, hopelijk, nog over hebt van de borrel. En de Surinaamse twist? Die komt van de ingrediënten voor de bouillon: tomatenpuree, ketjap, rode peper en maggi blokjes. Maar dan wel de echte ouderwetse maggi blokjes, dus geen bouillonblokjes van rund, vis of kip. Nee, gewone kleine maggi blokjes. Die hebben namelijk echt een andere smaak. Ze zijn plantaardig en de unieke smaak komt door de combinatie van karwij, laurier en nootmuskaat. Er zitten er twee in een gouden papiertje en ze verkruimelen gemakkelijk. Laat je verrassen, want dit is een gerecht met veel smaak.

Ingrediënten voor twee personen

300 gram verse kabeljauw, liefst kabeljauwhaas
2 maggi blokjes (er zitten er twee in een folie)
2 eetlepels ketjap manis
1 rode peper, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gemberpoeder (of 2 cm geraspte verse gember)
1 eetlepel zonnebloemolie
1 grote ui, in ringen
2 tomaten, in plakjes
1 dunne prei, in dunne ringetjes
100 gram sperzieboontjes, even 5 minuten koken
schepje (palm)suiker
400 ml water

Bereiden

Zet de oven op 175 graden. Neem een niet te ruime ovenschaal en meng hierin de olie, peterselie, verkruimelde maggi blokjes, gember, ketjap, peper en tomatenpuree. Voeg het water toe en roer alles goed door elkaar. Leg de vis erin met de prei en boontjes er naast. Dek af met de ringen ui en plakjes tomaat. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven (of in de koelkast zodat je lekker kunt borrelen en dan daarna in de oven). Verdeel de schotel over twee grote diepe borden en serveer er stokbrood bij. Eet smakelijk!

Dit recept printen: Kabeljauw met een Surinaamse twist

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: