Zo simpel, zo veel smaak

13 mei

Het komt niet vaak voor maar onlangs besloot ik om iets te maken van wat er in de koelkast lag. Niets bijzonders, gewoon om even te eten. Natuurlijk liefst wel lekker maar aan de andere kant kan je nu eenmaal niet iedere dag 100%  eetsnob zijn. De rest van de familie was er niet en dan is het ‘even snel iets lekkers maken’. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het gemiddeld misschien wel lekker is maar niet snel bijzonder. Maar dit keer maakte ik iets wat ik jullie niet wil onthouden. Erg lekker en heel eenvoudig. Probeer het maar en laat ons weten wat je er van vond.

Ingrediënten voor twee personen

4 eieren, geklutst
1 middelgrote ui, fijn gesnipperd
2 tomaten, in kleine blokjes (met vruchtvlees)
2 kleine teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
8 grote champignons, in plakjes
3 bosuitjes, in ringetjes
1 gedroogde Spaanse peper, verpulverd (of 2 als je van pittig houdt)
1 eetlepel olijfolie
scheutje vloeibare boter/bakproduct
Kikkoman sojasaus

Bereiden
Verhit de olie met de boter in een koekenpan. Bak de champignons op laag vuur in 2 minuten tot ze glanzen. Haal uit de pan en zet apart. Zweet de knoflook op laag vuur in het achtergebleven vet zo’n anderhalve minuut. Voeg dan de ui toe en fruit nog 2 minuten tot ze glazig zijn, laat niet bruin worden. Verpulver de gedroogde Spaanse peper erover en doe het geklutste ei erbij. Laat op zeer laag vuur langzaam garen tot de bovenkant gaat stollen. Vervolgens de tomatenblokjes en champignons erover verspreiden en 5 minuten meewarmen met de deksel op de pan. Bestrooi met peper en zout. Besprenkel met Kikkoman sojasaus. Voeg de bosuitjes toe. Serveer met stokbrood en een frisse salade.

Dit recept printen: Culinaire omelet

5 Reacties naar “Zo simpel, zo veel smaak”

 1. Cakies mei 13, 2012 bij 20:27 #

  Wat grappig! Als ik namelijk zin heb in een lekker ‘restje’ voor de lunch pak ik ook van alles uit de koelkast en maak er een lekker omelet van. Ik heb meestal wel wat champignons, uitje en een spaans pepertje in de kast liggen dus dat gaat er dan allemaal in. De simpele dingen zoals dit zijn ook vaak het lekkerst.

  Wat ik je ook kan aanraden is om ergens een shitake boomstam op de kop te tikken. Gaat jaren mee en een paar keer per jaar kan je er flink wat shitake champignons van oogsten. De verse shitake’s met een beetje boter bakken in de pan, geklutst eitje erover, beetje zout en peper, heerlijk! Je hebt gewoon niets meer nodig!

  Ik denk dat ik nu voor de lunch ook maar weer even in mijn koelkast ga rommelen :)

  Like

 2. Nina mei 20, 2012 bij 20:27 #

  Ik heb gisteren jouw post gelezen en vandaag dit gerecht gemaakt. Het was heel lekker :) mijn man vond het ook zeer smakelijk.

  Like

 3. Hans oktober 20, 2017 bij 20:27 #

  Top

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: