Salade met gerookte wilde zalm en mosterd-dille-sinaasappeldressing

5 Jul

Op zich ben ik niet zo’n fan van gerookte zalm. Vaak veel te vet en doorgekweekt. Je proeft veel rook en vet, maar weinig zalm. Echte zalm, wilde dus, heeft een diepe, bijna zoete zeesmaak. Heerlijk. We gebruiken dus met enige regelmaat gerookte wilde zalm. Bijvoorbeeld in de spaghetti met wilde zalm, whiskey, pijnboompitjes en peccorino. Maar de zalm komt ook koud, in een salade, goed tot zijn recht. Al helemaal met een dressing van mosterd, dille en sinaasappel die in de verte doet denken aan de saus voor gravad lachs, een scandinavisch gerecht met gemarineerde rauwe zalm. Een salade dus. Lekker met wat ovenfrites als hoofdgerecht of gewoon als lunchgerecht. Wij kopen altijd de zalm van Alaska, topkwaliteit en duurzaam gevangen.

Ingrediënten voor twee personen

1/2 zakje veldsla of jonge veldsla
1 bakje gerookte wilde zalm
2 hardgekookte eieren
4 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd
1 rode ui, in ringen
1/2 komkommer, in partjes

Voor de dressing

1 eetlepel milde mosterd
1 eetlepel honing
2 theelepels gedroogde dille
scheutje warm water
1 eetlepel halfvolle biologische mayonaise
eierdopje sinaasappelsap
peper en zout

Bereiden

Kook 2 eieren hard in 10 minuten. Laat ze schrikken onde koud water, pel ze, snijd ze doormidden en laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. In een schaaltje doen en af laten koelen. Schil de halve komkommer, snijd hem over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd in partjes van 1 cm. Snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de ingrediënten voor de dressing in een jampotje, deksel er op en schudden maar. Verdeel de sla over twee grote saladeborden. Verdeel dan de overige ingrediënten gelijkmatig over de salade. Giet de dressing erover. Eet smakelijk.

Dit recept printen: Salade van gerookte wilde zalm met mosterd-dille-sinaasappeldressing

Advertenties

3 Reacties to “Salade met gerookte wilde zalm en mosterd-dille-sinaasappeldressing”

  1. Antoinet februari 8, 2013 bij 20:27 #

    Deze salade heb ik net gemaakt. Heerlijk is ie.
    Sinaasappel had ik niet, dus maar weggelaten. En walnoot ipv pijnboompitjes.
    Wat mij verbaast is dat het recept niet in de lijst met recepten voorkomt.

    Like

    • eetsnob februari 10, 2013 bij 20:27 #

      Je hebt gelijk, we zullen hem toevoegen. Fijn dat je het lekker vond.

      Like

    • Willy september 11, 2013 bij 20:27 #

      Was heerlijk. Had wat zalm over van een feestje, de rest hadden we gewoon in huis..et voilà!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: