Salade met vers gemarineerde gember

14 jun


Wat een pure smaken! Dit recept is afgeleid van een recept uit Nopi van Ottolenghi (blz. 137). We hadden niet alles in huis en hebben er een eigen twist aan gegeven. We vervingen de verse kokos door komkommer. Deden er wat meer bosui in en de hoeveelheid pinda’s leek ons enorm, dus deden we wat minder. Ach ja, en zo maak je er een beetje je eigen gerecht van. Past overigens ook bij Ottolenghi, die zelf al vaak alternatieven aangeeft in zijn kookboeken. Maar wat altijd overeind blijft is de pure smaak.

Ingrediënten voor 2 personen

Dressing
35 gram palmsuiker
25 ml rijstazijn
30 ml limoensap
1 theelepel vissaus

Salade
4 cm verse gemberwortel, julienne
1 rode chilipeper, juliennen zonder zaadjes
4 bosuien, julienne
80 gram geroosterde ongezoeten pinda’s
15 gram korianderblaadjes, alleen voor de liefhebber
voor het marineren van de gember: 35 ml rijsrazijn, 35 ml mirin en 10 gram palmsuiker

Bereiden

Marineer eerst de gember. Doe de ingrediënten voor de dressing in een klein steelpannetje met een snuf zout. verwarm op halfhoog vuur. Als alles is opgelost doe je het vuur uit en leg je de gember erin. Laat 15 minuten marineren. giet af. De marinade mag weg, laat de gember afkoelen.
Maak dan de dressing voor de salade. doe de palmsuiker in een pnnetje met een scheutje water. zet op het vuur en laat oplossen. laat de siroop even afkoelen en doe er dan de vissaus en limoensap en rijstazijn door.
Schep alle, in julienne gesneden ingrediënten voor de salade in een schaal. Bestrooi met de geroosterde pindas en giet de dressing erover. Serveer met jasmijnrijst en zet de kikkoman soja op tafel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: