
Dit is een heerlijk fris voorgerecht. Het lijkt misschien zwaar door de aardappel en de forel, maar de appelazijn maakt dat helemaal goed.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kleine aardappelen
- 1 rode ui
- 2 trostomaten
- 100 gram gerookte forel
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
- Peper en zout
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes van een 1/2 cm. Kook de blokjes in 10-12 minuten gaar. Ze moeten nog een beetje stevig zijn. Laat ze snel afkoelen in koud water. Snipper de rode ui. Snijd de tomaten en de gerookte forel in kleine blokjes en hak de bosuitjes in fijne ringetjes. Meng de aardappelblokjes voorzichtig met de tomaat, rode ui, gerookte forel, azijn en olijfolie. Rooster de pijnboompitjes. Verdeel de salade over 4 borden. Gebruik daarvoor eventueel een kleine kookring. Garneer met de bosuitjes en de pijnboompitjes. Bestrooi met wat peper en zout uit de molen. Eet smakelijk.
Blij verrast weer een recept te ontvangen. Ga het zeker uitproberen.
LikeGeliked door 1 persoon