Pastinaak-aardappelgratin met Manchego

29 jan

IMG_8164
Deze gratin is wat lichter doordat een deel van de aardappelen wordt vervangen door pastinaak. Dat geeft ook frissere smaak.

Ingrediënten voor 2-3 personen

3 aardappelen
1 pastinaak
100 ml sojaroom cuisine
1/2 blokje groentenbouillon
100 gram geraspte manchego kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de aardappelen en de pastinaak in schijfjes van 1 cm dik. Breng de room met 200 ml water en het halve bouillonblokje aan de kook. Kook de aardappel en pastinaak 10 minuten. Giet af, maar bewaar 100 ml van het vocht. Roer de kaas hier doorheen. Leg de schijfjes in een kleine ovenschaal en giet het kaasmengsel erover. Bak 20 minuten in de oven. Eventueel nog 3 minuten onder de grill voor een extra bruin korstje. Een smakelijk!

Eén reactie to “Pastinaak-aardappelgratin met Manchego”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pastinaak-aardappelgratin met Manchego – Recepten.KioskPlaza.nl - januari 29, 2015

    […] Pastinaak-aardappelgratin met Manchego […]

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.