De ideale Gratin: Tartiflette

14 Nov

gratin tartifletteMet deze aardappelgratin maak je echt indruk. Ideaal bijgerecht voor het Kerstdiner. Maar ook heerlijk als hoofdgerecht met een groene salade. In dat geval kun je er voor kiezen er wat gerookte spekblokjes door te doen. Deze variant is vegetarisch. Hij is gebaseerd op een recept uit De grote Larousse voor thuiskoks: Tartiflette uit Savoie. Je kunt hem makkelijk van tevoren maken. Tijdens het diner hoeft hij dan alleen nog 30 minuten in de oven. Lekker op smaak door de Pecorino en zoete witte ui.

Ingrediënten voor 4 personen

8-10 aardappelen
2 zoete witte uien
100 ml sojaroom of koksroom
70 gram Pecorino
nootmuskaat, peper en zout
1 blokje groentebouillon

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen. Snijd ze in schijfjes van een halve centimeter en kook ze – in kokend water met het bouillonblokje – in 8-10 minuten net gaar. Giet af en zet apart. In tussen snijd je de uien in ringen en rasp je de kaas fijn. Roer de kaas door de room met een mespunt nootmuskaat en wat peper en zout. Verdeel de uienringen  over de bodem van een ovenschaal. Leg de aardappelschijfjes erop en giet het room-kaas mengsel erover. Bak 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Direct serveren. Eet smakelijk.

Advertenties

2 Reacties to “De ideale Gratin: Tartiflette”

  1. Diverse Negosie november 14, 2015 bij 20:27 #

    Pecorino? Geen Reblochon?

    Karel Gabler

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: