Salade met krab en mango

18 jun

salade met krab en mangoFruit en zee: mango en krab. En dan met de specifieke smaak van sesam en het knapperige van komkommer. Dit is een heerlijke salade die je prima kunt serveren als voorgerecht bij een Aziatisch diner. Wij aten het in combinatie met een pittige kokossoep (tom ka kai) en het cambodjaanse vispakketje. De pijnboomptjes kun je ook vervangen door sesamzaadjes. Dit is echt de Oosterse zomer op je bord. Als je van pittig houdt kan een theelepel sambal door de dressing doen. Of een vers fijngehakt pepertje. Of nog gekker: een eetlepel Thaise chili er door. Laat dan de vissaus in het recept achterwege.

Ingrediënten voor 4 personen

1 zak veldsla
1 rijpe mango
1/2 komkommer
200 gram surimi flakes
4 bosuitjes
50 gram pijnboompitjes

Voor de dressing
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels limoesap
2 theelepels vissaus
1 eetlepel gembersiroop
peper en zout

Bereiden

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Laat afkoelen. Schil de mango en snijd er mooie repen van. Hak de bosuitjes in ringetjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en dan nog een keer doormidden. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd in stukjes van 2 cm. Scheur de surimiflakes doormidden. Meng de ingrediënten voor de dressing in een potjes met deksel en schud tot hij lobbig begint te worden. Breng op smaak met zout en peper. Meng de ingrediënten voor de salade met de dressing en verdeel over vier borden. Lekker koel serveren. Eet smakelijk!

4 Reacties naar “Salade met krab en mango”

 1. Annette juni 18, 2014 bij 20:27 #

  Was enthousiast maar toen ik las dat jullie ‘ flakes’ gebruikten als zijnde crab…Ik vind crab heerlijk maar de verfstoffen die in de flakes gebruikt worden daar kan ik niet tegen en het is koolvis volgens mij.Verder ben ik altijd erg enthousiast over jullie blogs!

  Like

 2. Frank van Dijkwn juli 6, 2014 bij 20:27 #

  Ik heb jullie gerecht gemaakt zonder de flakes. Gewoon een gebakken schol filet erbij. Was erg lekker. Goede dressing.

  Like

 3. Frank van Dijken juli 6, 2014 bij 20:27 #

  Frank van Dijken is de naam, sorry!

  Like

  • eetsnob juli 6, 2014 bij 20:27 #

   Dank voor je reactie, leuk. Wij hebben hem laatst nog gemaakt met gebakken champignons ipv flakes. Ook lekker.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: