
Makkelijk te maken en een feest op het bord. De grapefruit maakt het lekker fris, een perfecte tegenhanger van de zware smaak van gerookte vis. Voor de culinaire twist zitten er ook nog gebakken beukenzwammetjes in.
Ingrediënten voor 6 personen
- Zakje veldsla
- 3 gerookte forelfilets
- 2 moten warmgerookte zalm
- Bakje Hollandse garnalen
- 150 gram beukenzwammetjes
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 grapefruit
- 10 roze peperbessen
- Himalayazout
- Vloeibaar bakproduct
Bereiden
Verdeel de sla over 6 borden. Leg daarop de forelfilet en de warmgerookte zalm. Bestrooi met de garnaaltjes. Schil de grapefruit tot in het vruchtvlees. Snijd 6 partjes tussen de velletjes en knijp het sap uit de rest van de vrucht. Roer dit door de mayonaise. Bak de beukenzwammetjes in wat vloeibaar bakproduct en verdeel over de salade. Leg op elk bord een partje grapefruit en giet de dressing over de salade. Maak af met wat himalayazout. Eet smakelijk!
Zo kom ik de kerstdagen wel door!
LikeLike